V soboto, 25. 3. 2023, je ekipa Rokometnega kluba Krško odigrala tekmo 19. kroga 1.A državne rokometne lige v Ivančni Gorici proti ekipi RK SVIŠ. 


Bolje so tekmo začeli domači, vodili so pretežno ves prvi polčas, ob koncu pa so jih Krčani ujeli na 12:12. Drugi polčas je bil ves čas izenačen, saj nobena ekipa ni pobegnila na več kot 2 gola razlike. Kljub temu, da so v 41. minuti Krčani prejeli že drugi rdeči karton in da sodnika nista enakovredno obravnavala ekipi, so na krilih požrtvovalne igre v obrambi v zaključek tekme prišli s prednostjo. A kot že tolikokrat v tej sezoni, jim je na koncu zopet zmanjkalo kanček sreče in izkušenj. Imeli so zadnji napad za izenačenje in ga zapravili ob (zopet) sporni sodniški odločitvi. Končni rezultat je bil 27:26 za SVIŠ.


Najboljši strelec gostov in tekme je bil Alan Javor z desetimi zadetki, pri tem pa je bil tudi nezgrešljiv pri izvajanju sedemmetrovk (4/4). Deset obramb je zbral vratar Josip Žitković.

Krčani ostajajo na zadnjem mestu prvenstvene lestvice s sedmimi točkami, enako kot Maribor. Dobova jih ima devet.

V soboto, 1. 4. 2023, ob 19. uri v Krškem gostuje tretjeuvrščeno Gorenje Velenje, kjer igrata pomembno vlogo dva naša bivša igralca, Peter Šiško in Timotej Grmšek.

 

ROKOMETNI KLUB KRŠKO

Cesta Krških žrtev 131, 8270 Krško

PIŠITE NAM

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Copyright © 2023 RK Krško - vse pravice pridržane.