V soboto, 25. 2., so rokometaši Krškega igrali tekmo 16. kroga 1.A rokometne lige z ekipo MRK Krka. Krčani so se Krki upirali le do 10. minute, nato pa so padli v igri. 

Krka je s pridom izkoristila porozno obrambo in brezidejne napade Krčanov. Polčas so Krkaši dobili z 20:11.


V drugem delu so kmalu povedli za 11 golov, nekaj upanja na zanimivo končnico pa je vlil domači vratar Josip Žitković z nekaj obrambami. Krčani so se v tem obdobju približali na 6 golov zaostanka, a je gostujoči trener pravočasno reagiral z minuto odmora, ki je tekmo zopet vrnila v za Krko varne vode. Igralci Krke so na koncu zmagali s 37:26. Pri Krki sta bila razigrana Uroš Knavs z 11 in Veljko Stanojević z 9 zadetki, odlično pa je branil tudi Jure Blažević. Pri Krčanih je konstatno dobro formo pokazal vratar Žitković, z nekaj dobrimi potezami pa je svoj igralski potencial pokazal še Matic Dosedla.


V naslednjih dveh krogih bodo Krčani igrali pomembni tekmi z neposrednimi tekmeci za obstanek v ligi. Naslednji teden teden gostujejo v Škofji Loki, 17. marca pa v Krško prihaja RK Jeruzalem Ormož. S polnimi izkupičkom bi se lahko dvignili na lestvici za štiri mesta.


Naslednji teden ligaško tekmovanje nadaljujejo tudi Krčani v kadetski kategoriji, ki so si po slabšem začetku in neuvrstitvi v 1. ligo z dobrimi predstavami v nadaljevanju, suvereno izborili nastop za razvrstitev od 13. do 18. mesta.

 

ROKOMETNI KLUB KRŠKO

Cesta Krških žrtev 131, 8270 Krško

PIŠITE NAM

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Copyright © 2023 RK Krško - vse pravice pridržane.