V 13. krogu 1. A državne rokometne lige smo spremljali težko pričakovani posavski derbi med RK Dobova in RK Krško. 200 gledalcev v Dobovi je videlo precej prepričljivo zmago Krčanov, ki so povedli že na samem začetku tekme in vodstva niso več izpustili iz rok. 


Ob polčasu so Krčani vodili 13:9. Takoj po odmoru so se Dobovčani približali na dva gola zaostanka, vendar so se gostje hitro zbrali, povedli za 5 in tekmo varno pripeljali do konca. Končni izid je bil 28 proti 22 za Krško. Najboljši igralec in strelec pri zmagovalcih je bil Marko Sintič z desetimi goli, pet jih je dodal Mitja Romih, štiri pa Tomaž Grobelnik. Pri domačih sta po pet zadetkov dosegla Željko Šukić in Ignjat Nešić. Po končani polovici prvenstva so Krčani na lestvici še vedno na zadnjem, 14. mestu, vendar jih do 10. mesta loči le ena točka. Boj za obstanek v ligi je še povsem odprt.

Lep dosežek je uspel tudi krškim kadetom, ki so z božičnega turnirja v Poreču prinesli srebrne medalje. Boljši od njih so bili le rokometaši Grosuplja. Prikazali so dobro igro, kar je dober obet pred nadaljevanjem prvenstva 2. kadetske lige.

Aktivni pa so bili tudi naši najmlajši. RK Krško je gostil turnir v mini rokometu za letnike 2013 in 2014. Vsi udeleženci so se poleg rokometa preizkusili tudi v spretnostnem poligonu, izmerili pa so tudi hitrost svojega meta. Enkratno doživetje je popestrila tudi maskota Rokometne zveze Slovenije.

 

ROKOMETNI KLUB KRŠKO

Cesta Krških žrtev 131, 8270 Krško

PIŠITE NAM

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Copyright © 2023 RK Krško - vse pravice pridržane.