V sredo, 12. 4., je bila v Krškem tekma 22. kroga 1.A članske državne lige med rokometaši Krškega in Kopra. 


V domačem moštvu se je predstavila okrepitev na levem krilu Tim Topolovec. Uvod tekme je pripadel Primorcem, a so domači rokometaši nekako vzpostavili ravnotežje na igrišču in Koprčanom niso dovolili večje prednosti. Najbolj zaslužen za držanje priključka v prvem polčasu je bil domači vratar Luka Logar, ki je pokazal dobro formo že v prejšnjem krogu. Polčas so dobili rokometaši RD Kopra s 15:13.

Začetek drugega polčasa so domači rokometaši odigrali na krilih zaključka prvega, imeli so celo priložnost za izenačenje na 17. Potem pa so nerazumljivo popustili in dovolili Koprčanom delni izid 5:1. Na polovici drugega polčasa so tako gostje vodili z 22:17, to prednost pa so tudi uspešno ubranili do končnega izida 22:28. Pri domačih se je predvsem v prvem polčasu izkazal že omenjeni Luka Logar, da gre za odličnega zunanjega igralca je nekajkrat pokazal tudi Tadej Sobotič. Pri gostujočih sta blestela vratar Marin Đurica s kar 15 obrambami ter organizator napada Matevž Žagar, ki je dosegel tudi 10 zadetkov.

RK Krško tako ostaja na zadnjem mestu, na srečo pa ima 4 tekme pred koncem prvenstva še vedno odprte možnosti za obstanek v 1.A ligi. Naslednja priložnost bo v petek, 21.4. v Mariboru, od koder pa se mora vrniti s parom točk.

V soboto, 15.4., se nadaljuje kadetska liga za razvrstitev od 13. do 18. mesta. V dvorano ŠC Krško ob 13:30 prihaja ekipa DRŠ Sebastjana Soviča iz Šoštanja.

ROKOMETNI KLUB KRŠKO

Cesta Krških žrtev 131, 8270 Krško

PIŠITE NAM

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Copyright © 2024 RK Krško - vse pravice pridržane.