V soboto, 4. 2., se je za rokometno ekipo Krškega pričel drugi del prvenstva 1.A rokometne lige. V goste je prišel RK Slovenj Gradec, ki na lestvici zaseda 6. mesto.


Krčani so začeli nekoliko slabše, potem ujeli priključek, izenačili na 6:6 in imeli pobudo vse do 25. minute. V zadnjih petih minutah prvega polčasa so naredili preveč napak v napadu, kar so s hitrimi napadi izkoristili gostje, dosegli kar 6 zadetkov in na odmor odšli s prednostjo 19:15.

Po slabem zaključku prvega polčasa so v drugem delu Krčani padli v igri, v napadu težko prihajali do priložnosti za strel, Slovenj Gradec pa je ves čas držal varno prednost. Na koncu je bil rezultat 34:26.

Pri gostih, ki jih vodi izkušeni trener Ivan Vajgl, sta se izkazala Uroš Štumpfl z osmimi in Rok Cvetko s šestimi zadetki, napad pa je odlično razigraval Miha Kotar. Od domačih sta se v prvem polčasu izkazala vratar Josip Žitković in krilni igralec Mitja Romih, potencial za naslednje tekme pa sta pokazala tudi novinca Andraž Dragan in Alan Javor.

V naslednjem krogu Krčani gostujejo pri drugouvrščenem RK Trebnje, kjer bo predvsem priložnost za dokazovanje in pripravo moštva za tekme proti nižjeuvrščenim ekipam, s katerimi se bodo Krčani borili za obstanek v ligi.

ROKOMETNI KLUB KRŠKO

Cesta Krških žrtev 131, 8270 Krško

PIŠITE NAM

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Copyright © 2024 RK Krško - vse pravice pridržane.