V soboto je bila v Krškem tekma 8. kroga 1. A državne lige v rokometu. Zadnjeuvrščeni Krčani so gostili rokometaše Rika Ribnice, ki zaseda 4. mesto na lestvici. 


Vendar je bilo večji del tekme videti prav nasprotno. Krčani so že na začetku pokazali zobe, igrali čvrsto v obrambi, v napadu pa z domiselnimi akcijami prebijali obrambo Rika. Blestel je domači vratar Josip Žitković, izdatno pa mu je pomagala obrambna linija, zlasti na njegovi levi, kjer je dominiral Andraž Novak. Domači so še v 26. minuti vodili 15:9, sledilo pa je nekaj kritičnih minut, in Riko je do odmora znižal razliko na 2.

V drugem polčasu se bila tekma bolj izenačena, ekipi sta se izmenjavali v vodstvu, Krčani pa so vodili za gol še v 52. minuti. A zopet je sledil padec v igri, v zadnjih minutah so jim pošle moči, Riko je povedel za 2 gola in se na koncu veselil zmage za gol razlike. Poleg omenjene odlične obrambe sta v domačem napadu učinkovito odigrala Marko Sintič s šestimi in Mitja Romih s sedmimi zadetki. Res smo lahko uživali v vrhunski predstavi Krčanov, ki so jih glasno spodbujali navijači. Upamo lahko le, da bodo v bodoče Krčani tudi točkovno bolj uspešni.

Naslednji teden Krčani gostujejo v Kopru, čez dva tedna pa v Krško prihaja Maribor. Gre za neposredna obračuna tekmecev z dna lestvice. Po prikazanem v soboto, bi Krčani ti dve tekmi morali dobiti in pričeti svojo plovbo v mirne vode, kar se tiče obstanka v ligi.

 

ROKOMETNI KLUB KRŠKO

Cesta Krških žrtev 131, 8270 Krško

PIŠITE NAM

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Copyright © 2024 RK Krško - vse pravice pridržane.