Potem ko so konec tedna visoko izgubili v Kopru, so v sredo, 23. 11. 2022, krški rokometaši le okusili slast zmage v prvoligaški konkurenci. Pomerili so se z ekipo Maribora, neposrednim tekmecem za obstanek v prvoligaški konkurenci.


Bolje so začeli gostje, povedli 6:3, od takrat naprej pa je na igrišču prevladovala domača ekipa. Že v prvem polčasu so imeli 5 golov prednosti, v začetku drugega tudi 9, tako da so mirno pripeljali tekmo v zaključek. Končni izid je bil 25:20. V prvem polčasu je bil pri domačih najbolj razigran Marko Sintič, ki je že do 30. minute zadel 7 od skupaj 9 zadetkov. V drugem polčasu, ko se je napad domačih nekoliko zaustavil, pa je Mariborčane na varni razdalji držal vrata Luka Logar, ki je ubranil kar 17 strelov, skoraj polovico vseh poizkusov gostov. Ponovno gredo pohvale vsej ekipi za požrtvovalnost v obrambnih nalogah.

S štirimi točkami Krčani ostajajo v družbi Maribora in Slovana pri dnu lestvice. Prav s slednjim se bodo v Ljubljani pomerili v soboto, 3. 12. 2022, 10. 12. 2022 pa v Krško prihaja Celje Pivovarna Laško.

 

ROKOMETNI KLUB KRŠKO

Cesta Krških žrtev 131, 8270 Krško

PIŠITE NAM

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Copyright © 2024 RK Krško - vse pravice pridržane.